Despre noi

Cine suntem?

Fondatorii noștri, cei care au materializat energiile noastre, sunt Ioan Moldovan și Mihai Cherciov, ambii fiind prezențe constante în staţiunea Râușor, jud. Hunedoara.

De ce Rezezat Mountain Run?

În primul rând pentru că iubim această zonă, pentru că am investit aici foarte mult timp şi resurse, pentru că vrem ca și copiii noștri să se bucure de toate minunățiile Retezatului!


Parcul Național Retezat are peste 38.000 de hectare și ocupă confluența a 3 județe: Hunedoara, Caraș-Severin și Gorj. Pădurile acoperă peste 50% din suprafață, iar dintre acestea 20% sunt păduri virgine. Parcul este renumit pentru cele peste 80 de lacuri glaciare, 54 dintre acestea fiind permanente. Cel mai mare lac glaciar din țară este Bucura, locul în care vom avea cel mai important punct de sprijin de pe traseu.

Autenticitatea parcului este păstrată în special prin lipsa accesului auto, fapt ce a încurajat turismul montan de trekking / backpacking și a ținut departe turismul de masă.


Evenimentele sportive în natură ne sensibilizează pe toți și ne unesc în a consolida comunitatea celor care luptă pentru conservarea naturii, pentru păstrarea acestui cadou al planetei.

De la Retezat Maraton la RMR

Conceptul Retezat Mountain Run, lansat în 2023, vine cu o echipă nouă, cu o experință anterioară vastă în derularea evenimentelor similare, un rebranding bine meritat și un plan de continuitate pentru următorii 5 ani.


Reinventăm acum un eveniment tradițional cu o vechime de 10 ani, Retezat Maraton, singura competiție care a înfruntat măreția vârfului cu același nume.


Organizarea o vom asigura cu ajutorul unor voluntari inimoși, sub coordonarea unor profesioniști cooptați in mod special pentru succesul cursei. Dorim să ajungem la un nivel de top in alergarea montană, fenomen care se apropie cu pași repezi către maturitate.


Suntem mândri să spunem ca pentru mulți dintre noi și prietenii noștri, sportivi și nu numai, alergarea în Retezat a fost o revelație și apoi a devenit un imbold pentru participarea la un șir lung de alte curse montane.


Oricare ar fi obiectivele concurenților sau nivelul de pregătire din ziua competiţiei, toate cursele noastre oferă oportunitatea de a îmbrățișa semeția și splendorile masivului Retezat.

Startul tuturor curselor va fi in Stațiunea Râușor, de la baza pârtiei de ski. Traseul acestora este comun până pe Vârful Retezat, unde vom avea primul punct de sprijin. De aici, Crosul coboară înapoi către Râușor pe traseu pe care urcă Maratonul și Semimaratonul. Maratonul și Semimaratonul pleacă spre Lacul Bucura, unde avem cea mai importantă stație de suport a concursului.